Gothenburg
+46 31 760 24 35
info@paesano.se

Om

Bikes & Stuff

Gino heter jag och är ursprungligen från Monza, 1 mil norr om Milano .

Ironiskt nog finns det en svenskt koppling till Monza och då är det Autodromo di Monza där Ronny Petterson alias ”Superswede” den 10 september 1978 skadades allvarligt på Autodromo Nazionale Monza.
Han avled på sjukhus dagen efter olyckan på grund av fettemboli som uppstod vid ett kirurgiskt ingrepp för att åtgärda benfrakturer från olyckan.

De senaste 26 år har jag jobbat inom fotobranschen varav 17 år i Sverige som egenföretagare.Min passion har dock alltid kretsat kring cykling, i mina unga år tränade och tävlade jag en hel del cykling.
Backarna har alltid varit min starka sida, en cyklist som jag, kallas på italienska för ”Scalatori”.

Tyvärr jobbet tog över mer och mer av min tid och cyklingen lades på hyllan, i 15 år. En väldigt lång vila som sedan 6 år är över.Började att i träna igen för 6 års sedan med fokus på löpning men det gick dessvärre inte så bra och efter 2 knäoperation fick jag löpförbud av läkarna.

De rekommenderade istället två mer skonsamma träningsalternativ: Stavgång eller Cykling!
Stavgång – Nej tack, jag förstår mig inte på det varför ska man ha stavar för att gå.

Valet blev enkelt och 2012 föll jag på cykling och jag blev som pånyttfödd! Adrenalin, svett och härlig smärta blev som en drog som gjorde att jag kunde prestera bättre på jobbet samtidigt som jag blev en gladare och trevligare person. Bara fördelar!

I augusti 2016 bestämde jag mig att ta steget och åkte på Eurobikemässan i Tyskland för att knyta kontakter. Bitarna föll direkt på plats och i september 2016 var jag i Verona på ytterliggare en cykelmässa och fastnade ögonblickligen för Italienska märket Scapin.Där och då beställde jag ett par cyklar till mig själv och till bekanta och det föll väl ut där vi alla cyklade runt med stora leenden väl hemma i Sverige.

Summa summarum är att efter 26 år i samma bransch tog jag steget och la ner fotobranschen och mitt fotoföretag för att jobba med min passon, det jag älskar mest av allt: cyklar!

Paesano Bike & Stuff är namnet på mitt cykelföretag.

Paesano betyder: Landsmän, namnet var ganska svårt att komma på, men får tacka en av mina bästa vänner och”Consigliere” (rådgivare) som i alla dessa år hjälpt mig att profilera mina företag.
Gavin har alltid hälsat mig så här -CIAO PAESANO! Så Paesano fick det bli.
Han designade även min logga. Tack Gavin Smart, du är en fantastisk vän.

Scapin är inte så känt i Sverige ännu, men i resterande Europa talas det om de snygga italienska kvalitetscyklarna.En kul grej är att på landsvägsmodellen Ivor kan man välja sin egna färgsättning och även få ramen skräddarsydd på flera vis.

Paesano Bike & Stuff är ensam leverantör av märket Scapin i Sverige.

Mera info och nyheter utlovas kontinuerligt.

 

Olympia Cyklar

Cicli Olympia: Olympia grundades 1893 och är ett av Italiens ledande cykelmärken och är också en av de äldsta i världen. Olympia är världsberömd för sin teknik och tillverkningsteknik. Olympia var det första företaget som introducerade Hydroforming till tillverkning av cykelramar och var en av de första som använde kompositer, framför allt genom att introducera ”Nano Carbon Technology” för att öka den strukturella prestanda av sina ramar.

Om Scapin:

Grundades 1957, Scapin representerar sextio år av hantverk, passion, engagemang och vision. Ett varumärke som bygger på en enkel och ambitiös målsättning: att erbjuda varje åkare teknisk exellence, bra funktionalitet och banbrytande design.
En av de mest prestigefyllda italienska märkena, känt för sin nischproduktion av stål och karbon, erbjuder Scapin ett komplett utbud av landsvägscyklar och mountainbikes, alla är handbyggda och målade i Italien.

See you on the road & trail.

Gino Gugliotta
Managing Director

Tel + 46 31 760 24 35
Mobile +46 706 97 20 96